Jeg heter Gunn Hedvig Hangenholen Rønning,er født i 1991 og kommer fra Brumunddal. Har hatt lapphund siden jeg ble konfirmert. Interessen for hund har alltid vært tilstede, og ønsket om hund ble oppfylt etter konfirmasjonen. Da kom min bestefar og jeg over svenske lapphundvalper som var til salgs i trysil. Dette var starten på min lidenskap for lapphundrasene.

Santo kom til oss sommeren 2006 og har vært en snill, god og trofast følgesvenn opp gjennom årene. Han har lært med enormt mye om trening, oppfostring og ikke minst hvor allsidig denne rasen er. Om det er 20 minus, eller 20 varmegrader ute spiller ingen rolle,de er med på alt så lenge de får være der du er.

  I 2013 ble jeg tilfeldigvis kjent med flere oppdrettere, og ble for alvor kjent med at den svenske lapphunden var en utrydningstruet rase. Jeg hadde bare en familiehund som jeg ikke hadde tenkt å bruke til noe spesielt, men nå fikk jeg noe å tenke på. Dette vekte interessen for å hjelpe denne fantastiske rasen. Samme år ble jeg med på min første utstilling, noe som ga mersmak. Dette resulterte i at jeg de siste årene har reist litt rundt på utstilling for å vise frem den svenske lapphunden, både i Norge, Sverige og Danmark.  I tillegg har jeg vært så heldig å få bli medeier i finske lapphunder, en annen rase som tilhører lapphundfamilien. Elvi er min første finske lapphund som deleies med Lappeland kennel.

De senere årene har jeg blitt mer engasjert i Norsk Lapphundklubb og er nå medlem av utstillingskommiteèn og valgkomiiteèn i klubben. Norsk Lapphundklubb er en klubb som forvalter et viktig avelsarbeid, sammen med oppdretterne, på alle tre lapphundrasene, Svensk Lapphund, Finsk Lapphund og Lapsk Vallhund.